Авто з США в Україні: які бренди заїдуть на автосервіс

Авто з США в Україні: які бренди заїдуть на автосервіс

Магазини та СТО виявилися не готовими до збільшення в Україні автомобілів американської збірки та USA-брендів. За результатами минулого року США увійшло в ТОП-3 країн, звідки в Україну завозяться імпортні автомобілі. Зараз автосервіси потребують не лише запчастин для американських авто, а й технічних інструкцій з ремонту. Ми проаналізували скільки в нашій країні авто американських брендів, якого вони віку, їх географію поширення в Україні та з'ясували, як багато TESLA їздить по вітчизняних автошляхах. 

 

І хоча в Америці можна купити авто будь-якої марки, рідних моделей там цілком достатньо і вони мають попит серед українців. Аналітичні дані ми оформили також і в інфографіку.

 

Порахували "американців"

 

Загальна кількість автомобілів від американських виробників в нашій країні перевищує позначку в 650 тисяч штук. І це близько 11% всього українського автопарку. Для порівняння - німців в Україні 15%, ми дали розгорнутий аналіз ринку тут.

Природно, що з ростом популярності послуги пригону авто з США і Канади їх кількість почала зростати набагато швидше, ніж раніше.

 

За 2020 рік до України ввезли майже 60 тисяч американських машин. В результат цього, їх кількість в українському автопарку зросла на 10%.

 

Рейтинг найпопулярніших

 

А що по брендах? Тут все досить очікувано. Два топових бренди - це Ford і Chevrolet, за якими понад 94% ринку. Причому у дітища Генрі Форда перевага в 1,5 раза. Це легко пояснити - під даними брендами випускається багато бюджетних моделей автомобілів, в тому числі на заводах по всьому світу. І багато таких авто вибрали й українські автовласники.

Замикає ТОП-3 марка популярних позашляховиків Jeep. Щоправда на неї припадає лише 2,7% серед загальної кількості "американців" в Україні. Більше одного відсотка також у брендів Dodge і Chrysler, які активно продавалися у нас в дилерських автоцентрах.

Також звертає на себе увагу динаміка продажів автомобілів Tesla. Творіння Ілона Маска мають свою частку популярності в сегменті електрокарів, що зростає.

 

За 2020 рік кількість Tesla в Україні зросла вдвічі. Нині цих автомобілів близько 3,5 тисяч і більш ніж половина з них це Tesla Model 3.

 

В базі реєстрацій МВС України є автомобілі таких американських автобрендів, як: Cadillac, Lincoln, Pontiac, Buick, Hummer, GMC, Plymouth, Mercury, Saturn, Oldsmobile. Як бачимо, серед них є і нішеві, такі як Hummer, і давно ліквідовані бренди як Plymouth і Oldsmobile, наприклад.

 

Середній вік авто з США

 

Судячи зі статистичних даних, хвиля ввозу американських авто, спричинена доступною вартістю розмитненням, кардинально не змінила баланс. Більшість машин цих брендів в Україні можна назвати старими.

Практично нові автомобілі, у віці до двох років складають всього 2,3% від загальної кількості. Ще 8,3% це машини, яким 3-5 років. Віком 6-9 років можуть похвалитися всього 15,6% авто. І переважна більшість, 73,8% машин, старше 10 років. 

 

З урахуванням того, що середній вік українського автопарку 22,7 років, про що ми писали тут, ризикнемо припустити, що більша частина з сегмента "старше 10 років", мають вік 20 років і більше.

 

Яким СТО  готуватися до  USA-брендів?

 

Щоб дати відповідь на це питання, достатньо відповісти на наступне: “Де найбільше американських автомобілів в Україні?” На першому місці місто Київ, яке в цілому лідирує за багатьма параметрами автомобілізації ринку. Від загальної частки "американців" 14,6% зареєстровані саме в столиці.

На другому місці Дніпропетровський регіон, де таких машин у два рази менше - 7,3%. Трохи відстала Донецька область - 7,1%. Замикають ТОП-5 Київська область (6,0%) і Львівська (5,4%).

 

Замовте розгорнуту статистику

Щоб дізнатися про всі машини, зареєстровані в країні за станом на 01.01.2021 - заповніть анкету. Ви отримаєте аналітику, яка містить дані по регіонах і інформує про модель із зазначенням типу палива, класу, форми власності. Щоб отримати цей звіт на вигідних умовах, заповніть форму.

За даними AUTO-Consulting

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня