Як старіє український автопарк

Як старіє український автопарк

За даними Укравтопром в Україну у 2020-му році імпортовано 438,9 тис. автомобілів. З них лише кожен п'ятий був новим. Динаміка вітчизняного авторинку, яким маркам українці надають перевагу та якого віку цей транспорт читайте в матеріалі.

 

В порівнянні з 2019-м роком український ринок просів всього на 3%. Даний показник є набагато кращим, ніж в більшості країн Європи. Хоча пишатися цим навряд чи варто - просто наш ринок впав задовго до епідемії й активність на ньому стабільно низька. Особливо це стосується покупки нових автомобілів.

Лідери серед новачків та вживаних авто

Найпопулярніша марка серед нових автомобілів - це RENAULT з показником в 14 360 проданих автомобілів. Лідер продажів бренду - Renault Duster і його 5534 реєстрацій.

Далі в рейтингу TOYOTA - 13 315 проданих машин, серед яких лідер Toyota RAV-4 і його 5689 реєстрацій. До речі, серед моделей це найкращий результат в країні.

На третьому місці KIA - 6 089 проданих машин. Серед них 5 043 - це автомобілі Kia Sportage. І це найкращий результат за показником "частка в продажах бренду". Інші моделі Kia не мали попит серед українців.

У вживаних автомобілів ситуація інша. Там беззаперечний лідер це VOLKSWAGEN - українці привезли та зареєстрували 58 518 старих машин цього бренду. На другому місці FORD (33 811 реєстрацій), нові автомобілі якого не потрапили навіть в ТОП-10. А на третьому місці досить популярна у нас SKODA - 28 782 зареєстрованих машин.

Вікова структура автопарку України

Хто наймолодший

Станом на початок 2021 року середній вік легкових машин в Україні становить 22,7 р. І особливо сумно від цих цифр на тлі Європи, де цей показник становить всього 10,8 р.

Трохи краща ситуація в сегменті LCV (легких комерційних авто) - там середній вік становить 18,5 років. А в ЄС він такий же, як і у "легковиків" - 10,9 р.

А ось повноцінні вантажні автомобілі вантажністю понад 3,5 тонни мають навіть трохи гіршу статистику ніж легкові. Їх середній вік - 23,3 р. Європейські вантажівки майже вдвічі.

Ну і наостанок цифри по автобусах. В Україні це наймолодший транспорт. Адже йому "всього лише" 18 років. У Європі цей показник становить 11,4 р. Причому наймолодшими в Україні є автобуси малого класу - їх вік становить 15,3 р.

Замовте розгорнуту статистику

Щоб дізнайся про всі автівки, зареєстровані в країні станом на 01.01.2021 - заповніть анкету. Ви отримаєте аналітику, яка містить дані по регіонах та інформує про моделі із зазначенням типу палива, класу, форми власності. Щоб отримати цей звіт на вигідних умовах, заповніть форму.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня