ТОП-3 тренди в продажах запчастин 2020 року

ТОП-3 тренди в продажах запчастин 2020 року

Ви знали, що у 2020 році в США продажі запчастин на вторинному ринку виросли в порівнянні з 2019-м на 10%? І це попри те, яка кількість бізнесів постраждали через епідемію коронавірусу, а продажі автомобілів взагалі серйозно впали. І на всіх світових ринках спостерігається подібна ситуація.

 

Таку ситуацію можна пояснити тим, що за часів обмежень справність особистого транспорту стала пріоритетною. Але не тільки. Які ще тренди в e-commerce запчастин чітко виділяються у 2020-мeу

Тренд№1 - mobile-friendly онлайн-продажі зростатимуть

Знову ж цифри. Відповідно до нового звіту Global Market Insights, обсяг вторинного ринку автозапчастин у сфері електронної комерції досягне 135 млрд доларів до 2026 року. Навіть у нинішній ситуації світовий ринок буде рости на 15% щорічно.

Як і в інших галузях, технології змінили та продовжують змінювати ринок запчастин. Все більше покупців роблять покупки з мобільних телефонів: готова їжа, одяг, техніка, аксесуари та інше. Тому вони очікують такого ж рівня простоти та гнучкості при купівлі запчастин. Сучасний покупець хоче мати можливість досліджувати інформацію про запчастини, порівнювати ціни та перевіряти відгуки, перш ніж перейти до покупки. І продавці запчастин повинні відповідати цим вимогам. Тренди в продажах запчастин 2020 року

Розробка зручного для мобільних пристроїв користувальницького інтерфейсу розширює канали продажів e-commerce в запчастинах. У клієнтів повинна бути можливість дивитися велику кількість товарів, складати їх в закладки або вибраного, порівнювати характеристики та інше. Користувалися всіма цими функціями на "Розетці"? У запчастинах клієнти чекають від інтернет-магазинів запчастин того ж. До речі, функція особистого кабінету тут відіграє не останню роль.

Ще один важливий аспект - це точність підбору і можливість дати клієнтові всі інструменти для такого підбору. Вже недостатньо розмістити на сайті асортимент і чекати дзвінків і звернень на пошту. Ідеально коли клієнт може підібрати запчастини по марці та моделі автомобіля, а особливо складні або індивідуальні - по VIN-коду автомобіля. Причому зробити це самостійно. Це вимагає інтеграції каталогів запчастин, таких як TecDoc, наприклад. Для цього буде потрібно доступ до API, який коштує 140$ в місяць, при оплаті від трьох місяців. При цьому каталог Tecdoc 2020 дозволяє отримати всі описані вище функції.

Тренд №2 - не тільки продажі, а й допомога в установці

І ні, це не пропозиція відкривати власну СТО. Кількість так званих клієнтів DIY (Do It Yourself - Зроби Сам) зменшується - не всі мають навички, час і бажання, щоб самим ремонтувати автомобіль. Тому велика категорія відносить себе до DIFM (Do It For Me - Зробіть Це Для Мене), але вони шукають комплексну пропозицію - придбання запчастин і рекомендації де їх замінити.

В Україні цей тренд поки що дуже слабо проявляється, але неймовірне зростання Amazon і eBay Motors пояснюється якраз тим, що майданчики не стали просто продавати запчастини. Вони обзавелися великою кількістю партнерських СТО в кожному штаті та великому місті, щоб зняти з клієнта головний біль "що мені з цим робити". Клієнт купує запчастину і їде її міняти туди, де він знає, що на нього чекатимуть і точно виконають свої зобов'язання. Той, хто використовує цей тренд, може стати одним з піонерів змін.

Тренд №3 - продаж аксесуарів збільшиться

Хоча ринок запчастин традиційно орієнтувався на деталі для технічного обслуговування, ремонту несправностей і догляду за автомобілем, ситуація змінюється. На ринку з'являється дуже багато аксесуарів для додання індивідуальності та поліпшення зовнішнього вигляду вашого автомобіля. Маючи можливість дешево купувати аксесуари на AliExpress, Amazon, eBay Motors і інших майданчиках, споживачі шукають аксесуари для кастомізації своїх автомобілів.

Очікується, що на сегмент аксесуарів буде припадати понад 23% частки ринку автозапчастин в електронній комерції. Цьому сприяє той факт, що покоління мілленіалів скоро стане найбільшою групою покупців автомобілів. А для них важлива індивідуальна ідентичність - вони хочуть демонструвати її в соціальних мережах і всюди де можуть. І вони розглядають машини як продовження своєї особистості. В результаті вони з більшою ймовірністю зроблять все можливе, щоб кастомізувати автомобіль так, щоб він відповідав їх особистим побажанням.

Тому замислюючись над тим "як зробити інтернет-магазин запчастин" додайте в цю думку "... і аксесуарів".

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня