Bosch розповів про особливості дистанційної діагностики авто

Bosch розповів про особливості дистанційної діагностики авто

Компанія Bosch впровадила сервіс дистанційної діагностики RDS 500. Це інтерфейс, що дозволяє експертам Bosch віддалено отримувати доступ до автомобіля клієнта.

Прес-служба компанії повідомляє, що механіку будь-якого СТО стає простіше отримати експертну допомогу фахівців компанії Bosch. Такий крок компанії обумовлений складною конструкцією сучасного авто. Можливості майстерні з проведення діагностики суттєво звужуються. Виконати діагностику деяких компонентів електронних систем без спеціального обладнання та програмного забезпечення стає неможливо.

Новий сервіс дистанційної діагностики Bosch RDS 500 допоможе у виконанні надскладних задач майстрам кузовних постів, спеціалістам зі встановлення скла т іншим. І звісно збільшить дохід СТО в цілому.

 Bosch Visual Connect Pro в допомогу 

Що відбувається в разі складних діагностичних задач? Після підключення діагностичного пристрою до автомобіля та встановлення підключення до Інтернету, технік майстерні може скористатись сервісним порталом для виклику віддаленої допомоги. Так експерт Bosch отримує доступ до  автомобіля. Протягом усієї процедури механік майстерні знаходиться в прямому контакті з експертом Bosch.

У деяких випадках експерт матиме потребу скласти власне уявлення про проблему на місці. Для цього механік майстерні використовує мобільний додаток Bosch Visual Connect Pro. Під час дзвінка експерт Bosch за допомогою камери може поглянути на проблему очима механіка в режимі реального часу та крок за кроком прийти до правильного рішення.

 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня