Як уникнути помилок під час інтеграції 1С та В2В платформи

Як уникнути помилок під час інтеграції 1С та В2В платформи

Нині всі гравці гуртового ринку запчастин автоматизували облік товарів та торгових операцій. В сучасних умовах наступним кроком в диджиталізації процесів є запровадження B2B-порталу.

 

На цьому етапі важливо зберегти свою облікову систему з каталогом товарів, цінами, залишками та документообігом. Які кроки має зробити бізнес, аби коректно та швидко інтегрувати системи одна в одну, як у процесі такого злиття уникнути помилок, а відтак фінансових втрат наш портал спитав у експерта з 23 літнім досвідом у сфері диджиталізації Олександра Аргата.

 

На етапі прийняття рішення про створення B2B-порталу деякі компанії розглядають можливість роботи з обліковою системою, що має інтегрований кабінет дилера. Як ви ставитеся до таких технічних рішень?

 

Для початку відзначу, що в Україні управління бізнесом здебільшого ведеться на базі “1С: Підприємство 8.3”, або ж “BAS”. Ці системи мають різноманітні конфігурації, які дозволяють детально адаптувати їх під власні потреби бізнесу.  Вони зручні, добре знайомі в роботі, тому найчастіше компанії прагнуть інтегрувати наявну систему обліку та B2B-портал. Насправді це оптимальний варіант, бо повний перехід з 1С на нову систему з кабінетом дилера, або розробка B2B-порталу на базі власної облікової системи - це довго, дорого та складно. Я маю досвід запровадження системи управління підприємством з вбудованим В2В модулем Axaрta. Реалізація проєкту тривала понад рік, а на його фінансування спрямовано багато сотень тисяч доларів. Ці затрати навіть не йдуть в порівняння зі значно меншим, в сотні разів, обсягом інвестицій, необхідним для впровадження готового рішення і його інтеграції з 1С.

 Як уникнути помилок під час інтеграції 1С та В2В платформи

Автоматизація обміну даними між 1 С  та В2В платформою теж має свої труднощі, чи не так?

Основна причина складнощів полягає в тому, що інтегруються дві різні системи. І для того, щоб це відбулось ефективно, потрібно мати фахівця, який досконало знає одну і, як мінімум, добре орієнтується в іншій системі. Дуже спокусливо для виробника B2B-порталу віддати роботи по інтеграції замовнику, надавши лише свій продукт. І замовники, не розуміючи ризиків, радо на це ідуть. Діалог відбувається на кшталт “маю чудових фахівців з 1С, вони все інтегрують якнайкраще, не переймайтесь”. Але це найшвидший шлях до провалу проєкту.

 

З якими перепонами зіштовхується замовник, здійснюючи інтеграцію бази 1С своїми силами?

 

Фахівцям з 1С замовника необхідно, поміж інших поточних задач, вивчити новий для себе функціонал і створити “1С-овську” частину інтеграції. Така багатозадачність в поєднанні з опануванням нового інструменту спричиняє довгий-предовгий процес. В результаті збільшуються трудовитрати, відповідно і вартість цієї інтеграції - причому не просто в рази, а на порядок. Замовник втрачає драйв, гроші не заробляються, ідея запровадження B2B-порталу дискредитується. З великою ймовірністю, коли інтеграцію нарешті буде завершено - її результат в тому вигляді вже буде нікому не потрібний.

 

Як ви ставитеся до часткової інтеграції, коли замовлення приходить на електронну пошту?

 

Саме так виглядає друга поширена помилка замовника, який просить: “Інтеграція нам не потрібна. Завантажите на В2В портал файл Microsoft Excel з цінами-залишками, а замовлення хай приходять на електронну пошту”. Як правило, такої інтеграції абсолютно недосить. Адже замовлення на електронній пошті хтось повинен прочитати та ввести в 1С, що збільшує навантаження на персонал і час обробки замовлення. Крім того, інформація про товари об’ємна та складна й дублювати її, вводячи на сайт вручну нерентабельно. До того ж це негативно впливає на якість рішення. З іншого боку покупцям наразі недостатньо знати про транзакції на сайті. Вони потребують не лише дані про залишки та ціни, а хочуть бачити історію замовлень, журнали документів, заборгованість та терміни оплат. Все це також є важливою частиною B2B сервісу.

Деякі клієнти перед приходом до нас, мали досвід відмови від запровадження B2B-порталу через нерегулярність обробки замовлень та неактуальність цін. Свого часу вони погодилися на часткову, а не повну інтеграцією. Все це зробило систему непридатною до використання. Особливо важливо це для автомотиву, з його динамічними цінами та широкими й неглибокими залишками.

Як уникнути помилок під час інтеграції 1С та В2В платформи

Яке рішення дозволить створити життєздатну й ефективну В2В платформу й бажано у найкоротші терміни?

Виконання проєкту повністю під ключ. В нашому випадку фахівці замовника беруть участь лише як консультанти. Ми маємо в команді кваліфікованих професіоналів з 1С. Завдяки їм вдається в стислі терміни, не відволікаючи фахівців замовника, проводити всі необхідні роботи.

Наша компанія розробила модуль інтеграції, що враховує весь наш досвід з десятків попередніх проєктів. Поточна робота над новими замовленнями дозволяє його постійно покращувати. Завдяки цьому модулю ми проводимо інтеграцію не за тижні або дні, а буквально за години. Наприклад, в останньому проєкті інтеграція 1 С від початку до кінця зайняла менш ніж десять годин.

Наш модуль інтеграції кожні 15 хвилин завантажує на сайт всі зміни в об’єктах 1С, що відбулись за цей час. Таким чином вдалося повністю зняли проблему запізнення даних.

 

Який шлях долає замовлення у вашому модулі інтеграції? Наскільки він зручний для кінцевих споживачів послуги?

 

Замовлення в нашій системі проходить подвійну верифікацію. При переході з кошика на сторінку оформлення, а також при самому оформленні замовлення, перевіряється актуальність цін та наявності товарів на складах. Якщо ціни встигли змінитись, або наявності на складі недостатньо користувач переходить в режим виправлення замовлення, де йому пропонується погодитись з новими цінами або меншою кількістю замовлення. Коли замовлення врешті оформлене - воно вже створене в 1С, проведене і товар зарезервований. Після того, як клієнт потрапив на сторінку подяки, він може бути впевнений що цей товар замовлено й він його отримає. В тих кількостях й за тими цінам, що він замовляв.

Такий комплексний підхід дозволяє нашим клієнтам максимально ефективно та швидко отримувати робоче рішення у вигляді B2B-порталу, який працює коректно та ефективно.

 

Детальніше про успішні проєкти тут http://parts.b2bstore.com.ua/

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня