Ford інвестує сотні мільйонів у виробництво деталей для електрокарів

Ford інвестує сотні мільйонів у виробництво деталей для електрокарів

Американський автовиробник планує інвестувати близько 316 мільйонів доларів у свій британський підрозділ. Завод у Хейлвуді буде модернізовано для випуску компонентів, необхідних для електричних транспортних засобів.

 

На середину 2024 року Ford прагне випускати тут близько 250 000 силових агрегатів щорічно. До речі, цей завод стане першим майданчиком у Європі із виробництва запчастин виключно для електромобілів Ford. Автовиробник пообіцяв до 2030 року повністю електрифікувати свій модельний ряд на континенті.

Сьогодні Ford вже має завод із виробництва силових установок у німецькому Кельні. Але його потужностей замало. При цьому в підрозділі Німеччини не планується повністю переоснащувати виробничі потужності для електромобілів. Саме тому у Ford обрали для подальшої модернізації потужності у Хейлвуді, де працює близько 500 осіб.

 

Уряд Великобританії частково компенсує такі витрати автовиробників. Це обумовлено двома причинами. По-перше, влада розуміє, що автоконцернам доводиться додатково інвестувати величезні суми в те, щоб адаптуватися до швидкої заборони двигунів внутрішнього згоряння. А по-друге, уряд зацікавлений у створенні нових робочих місць. Як правило, в рамках державної підтримки автомобільним компаніям повертають близько 10% від загальної вартості інвестицій.

Американський автоконцерн не єдиний, хто робить кроки у цьому напрямі у Великій Британії. Наприклад, компанія Nissan вкладає серйозні кошти у запуск нового заводу з виробництва акумуляторів. А в концерні Stellantis заявив, що завод Vauxhall Ellesmere Port незабаром перейде на випуск електричних версій популярних комерційних фургонів.

 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня