Незалежні СТО Європи інвестуватимуть в онлайн-сервіси

Незалежні СТО Європи інвестуватимуть в онлайн-сервіси

Агентство Schaeffler опитало понад 2300 зареєстрованих автосервісів по всій Європі через портал майстерень REPXPERT. З'ясувалося, що ставлення до онлайн-сервісів у незалежних СТО з Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Польщі, Іспанії та Чехії дуже змінилося.

Клієнтоорієнтованість з допомогою ІТ-платформи

Останнім часом незалежні майстерні постали перед несподіваними труднощами під час пошуку клієнтів. Опитування показало, що кожен десятий гараж, в рамках інвестиційної діяльності хоче запровадити онлайн-інструмент для запису автомобілів на ремонт або діагностику. 

Понад 60% респондентів хочуть інвестувати в діагностичні інструменти та бази даних. Крім того, близько половини планують витратитися на інструменти та гаражне обладнання. Однак цікаво, що кожна десята компанія також бажає придбати IT-платформу, щоб полегшити своїм клієнтам можливість призначити зустріч.

 

Конструкція нової техніки ускладнює обслуговування

Нині 75% всіх респондентів вважають себе здатними задовольнити 85-95% всіх вимог до послуг і якісно виконати ремонт або діагностику.

Майже третина може задовольнити практично будь-які потреби клієнтів. Втім, переважна більшість переконана, що далі так тривати не буде: 64% очікують, що сучасні автомобілі ускладнять їм роботу.

Нові підходи в автомобілебудуванні спричинять підвищений попит на додаткові діагностичні інструменти та досвід

Онлайн-джерела даних покриють попит на інформацію

Щоб забезпечити бездоганний сервіс, СТО потрібна інформація. Так буде і в майбутньому. Обсяг технічних даних збільшуватимуться через зростання складності автомобілів.

Опитування показує, що 38% незалежних автосервісів сьогодні вже віддають перевагу онлайн-джерелам даних. А інформацію з каталогів запчастин від дистриб'юторів отримує трохи більш як 39% опитаних СТО. 

Між іншим, 12% опитаних автосервісів регулярно отримують технічну інформацію через REPXPERT від Schaeffler Automotive Aftermarket.

У пріоритеті пошук інформації за VIN-номерами та легший доступ до інструкцій по ремонту та технічному обслуговуванню для конкретного автомобіля.

СТО висловлюють побажання, щоб каталоги були менш складними.

Зростає попит на вебінари та онлайн-навчання

Що стосується професійного розвитку і навчання, більшість незалежних СТО віддають перевагу традиційному очному навчанню. Але онлайн-курси набувають популярності: 40% респондентів назвали їх пріоритетними.

Наприклад, 11% опитаних вважають за краще 5-10-хвилинні навчальні відео традиційним очним заняттям. 7% називають електронне навчання своїм улюбленим інструментом, 6% вважають за краще одно- або двогодинні вебінари.

Варто відзначити, що онлайн-курси мають широкий попит не тільки серед молодих підприємців (47%), але і серед майстерень, які добре себе зарекомендували (від 38 до 41%).

Пандемія змінила комунікацію між постачальником та СТО

Коронавірус назавжди змінив спосіб передачі знань і інформації від постачальників до незалежних СТО безпосередньо або через роздрібну торгівлю. Онлайн-канал і нові формати передачі інформації стають більш поширені. Разючі 30%  майстерень вказали, що вони хочуть продовжувати задовольняти свої потреби в навчанні в інтернеті та час від часу проводити додаткову підготовку. 12% навіть прагнуть перейти виключно на онлайн-курс. А от 31%  хоче повернутися тільки до очного навчання й 27% мають на меті доповнити очне навчання онлайн-програмами.

Пандемія не вічна, тому переваги більшості сервісів по отриманню тієї чи іншої інформації залишаються стабільними. Коли виникають питання або проблеми, 53% автосервісів хочуть отримати консультацію телефоном, 10% - по прямій гарячій лінії, а 6% - в чаті або електронною поштою. З огляду на це, якщо є виникають питання, їх все-таки доведеться вирішувати в процесі безпосереднього спілкування.

 

Для вітчизняних СТО Українська компанія AGV Lab спільно з TecAlliance GmbH розробили інноваційну CRM-систему, яка автоматизує не лише управління автосервісом, а й підбір запчастин в процесі оформлення замовлення. Простий інтерфейс буде зрозумілий як керівнику СТО, так й менеджеру-консультанту. Цей ІТ-інструмент збільшує швидкість й точність обслуговування клієнтів, дозволяє планувати завантаженість майстрів та гарантує прозорість робіт. Головне – з платформою навіть студент протягом 3 хвилин якісно оформить наряд-замовлення. 

За матеріалами aftermarket.schaeffler.com

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня