Прогноз замовлень клієнтів: досвід SBS Аutomotive

Прогноз замовлень клієнтів: досвід SBS Аutomotive

Найважливіша цінність майбутнього та навіть сьогодення - це дані. Якщо компанія хоче бути конкурентоспроможною, вона повинна визначати побажання клієнтів, ще до їх висловлення. І для цього потрібно мати доступ до відповідної інформації про ринок. Саме це зробили у SBS Automotive, використавши комбінацію декількох рішень, наданих TecAlliance.

 

Понад 20 років TecAlliance допомагає гравцям ринку Aftermarket створювати нові бізнес-моделі та проєктувати ефективні процеси. Серед них як data-driven рішення, так і консультаційні послуги, які охоплюють все, що стосується запчастин та їх використання.

Понад 20 років TecAlliance допомагає гравцям ринку Aftermarket створювати нові бізнес-моделі

TecAlliance збирає найбільш актуальні дані від автомобільних постачальників, виробників запчастин, різних об’єднань, державних установ та організацій по всьому світу. Тут й інформація про товари та технічне обслуговування, про ремонт та регіональні автопарки, або будь-яка інша корисна статистика. Інформація збирається та фіксується в єдиній та інтегрованій формі технічними експертами TecAlliance.

 

Постачальники даних використовують загальновизнаний TecDoc Standard, щоб надавати інформацію про запасні частини в однаковій формі та найвищої якості. Саме тому каталог TecDoc - це одна з провідних баз даних запчастин для автотранспортних засобів. Але на цьому діяльність TecAlliance не обмежується. І це чітко показує приклад компанії SBS Automotive.

 

Перші кроки разом

 

Співпраця розпочалася, коли SBS обрала каталог TecDoc у 2001 році. Ділові стосунки поступово розвивалися під впливом зростанням цифровізації даних про автозапчастини. Дані ставали все більш цінними й відповідні рішення ставали дедалі важливішими.

Дані ставали все більш цінними й відповідні рішення ставали дедалі важливішими

«З 2001 року відбулося багато. Нам довелося змінити наш спосіб мислення та шукати рішення, які дозволять ефективно інтегрувати та аналізувати власні, а також зовнішні ринкові дані», - пояснює Ларс Сендал Фром, керівник відділу продажів SBS Automotive. 

 

«На площі 12 000 квадратних метрів на нашому центральному складі в Айзенаху є понад 20 000 артикулів. Ми запровадили сучасну WMS (Warehouse Management System - система складського менеджменту), що забезпечує безпаперову обробку замовлень. Це саме по собі означає значно більший обсяг даних. А пізніше нам знадобилося відповідне програмне рішення, щоб інтегрувати дані автопарку та інформацію про запчастини виробників автомобілів у наш пул даних».

 

Шукаючи відповідні рішення, SBS Automotive цілком природно звернулась до компанії TecAlliance, яка була її партнером протягом років.

 

Переосмислення процесу розробки продукту

 

Швидко стало зрозуміло, що не обійтись без преміального рішення з портфеля TecAlliance - Carsource Catalogue Utility. CCU - це масив даних містить ретельно інтегровану інформацію про запчастини від виробників транспортних засобів (OE) та актуальні дані автопарку, який реально використовується (VIO - Vehicles in Operation - транспортні засоби в операційній діяльностУсі цифри щодо діяльності з каталогізації доступні в одному високоефективному рішенні. SBS Automotive розуміла, що доведеться змінювати та адаптувати майже все у своїй роботі. Але в результаті CCU дозволяє планувати нові розробки, моніторити та одночасно аналізувати ринок більш ефективно та всебічно.

 

«Зараз ми можемо перевірити наше портфоліо на наявність прогалин і відповісти на побажання клієнтів, які ще навіть не надіслані нам», - пояснює Анетт Поульсен, очільниця відділу продукт-менеджменту та клієнтської підтримки. Це можливо завдяки функціоналу «аналіз розривів».

 

CCU пропонує 360-градусний огляд ринку. «Завдяки всебічному введенню даних OE та VIO, SBS тепер точно знає, скільки автомобілів експлуатується та з якими деталями. Вони знають усі подробиці й можуть провести аналіз, щоб з’ясувати, які характеристики мають бути у конкретних товарів, щоб виконати те чи інше бажання клієнта», - пояснює Каміель Коббен, бізнес-консультант TecAlliance у Нідерландах.

Для нас дуже важливо мати можливість гнучко та динамічно тримати свої дані під контролем

Ринок майбутнього

«Для нас дуже важливо мати можливість гнучко та динамічно тримати свої дані під контролем», - говорить Анетт Поульсен. «Ми стежимо за новими розробками та за потреби адаптуємось. Ми успішно навчилися цього за підтримки сильного партнера». «Ми завжди готові надати нашим клієнтам консультації та підтримку», - обіцяє Каміель Коббен. 

 

Окрім, Служби передачі даних для нових постачальників та Служби оновлення даних для наявних постачальників, TecAlliance пропонує ряд консультаційних послуг, які надаються за запитом. Фахівець з даних завжди готовий підтримати своїх клієнтів за допомогою індивідуальних тренінгів, продуктових навчальних програм та семінарів. За допомогою менеджера аналітики, .

 

Продукцію компанії TecAlliance, а саме електронний каталог по підбору запчастин TecDoc WebCat 2.5 або 3.0, можна купити в Україні офіційно! А також у всіх країнах СНД: Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан. Партнером і дистриб'ютором TecDoc є компанія AGV Aftermarket. Замовлення і тестовий доступ можна оформити online на сайті webcat.tecdoc-cis.com

Якщо вас цікавлять складніші рішення, описані в тексті, ви також можете звернутись до нас за консультацією.

 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня