Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 1025

В Україні зареєстровано перший водневий автомобіль

В Україні зареєстровано перший водневий автомобіль

Перший офіційно сертифікований в Україні автомобіль, що  працює на водні, Toyota Mirai, було зареєстровано 2 вересня. Про це повідомляє президент Енергетичної асоціації «Українська воднева рада» Олександр Рєпкін.

Переваги використання водню в якості палива для автомобілів, літаків та потягів доведено давно. Водень виключає виникнення шкідливих викидів, які призводять до прискорення глобального потепління. Голова Української водневої ради особисто сертифікував та отримав українські реєстраційні номери для водневого японського автомобіля Toyota Mirai.

Проте в Україні відсутні пункти заправки воднем. У планах Української водневої ради — зареєструвати ще один водневий автомобіль та почати розбудову мережі заправок. Поки водневі автомобілі мають змогу заправлятися у сусідній Польщі.

За словами Рєпкіна, скоро такі авто стануть такою ж буденністю, як і електрокари:

«Привезти машину сюди транзитом — не означає залишити її в Україні, — каже Олександр. — Наше ж авто буде їздити українськими дорогами, і тому вже пройшло відповідну сертифікацію та отримало українські номери. 

Процес був складним, і наважиться на нього не кожен, оскільки це особисті інвестиції, а ризик не пройти сертифікацію великий. У нас пішло на це півтора місяця — машину потрібно було правильно класифікувати, аби вона відповідала чинним стандартам безпеки. Але складно було лише через те, що це перша сертифікація. Тепер же у всіх, хто забажає розмитнити водневу машину, на все піде лише три дні».

Українська воднева рада намагатиметься зробити Україну головним імпортером водню в Європу. Про це дозволяє говорити прекрасний потенціал нашої країни у сфері відновлюваних джерел енергії.

 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня