Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Цілісний інтерфейс "людина-машина" для робомобіля від Continental

Цілісний інтерфейс "людина-машина" для робомобіля від Continental

Щоб завоювати довіру користувачів до рішень автономної мобільності, технологічна компанія Continental розробляє інтерфейс для взаємодії людини з машиною, спеціально створене для автономних транспортних засобів.

Рішення застосували в CUbE, автономній платформі Continental для тестування супутніх технологій. Маршрутні автобуси або робо-таксі, які зараз проходять випробування по заздалегідь визначеним маршрутам, прокладуть шлях для безпілотних транспортних засобів майбутнього, які будуть впевнено пересуватись складними міськими шляхами. Але перш ніж вони стануть звичайним явищем на наших дорогах, робо-таксі повинні заслужити довіру користувачів. Безпека, доступність, комфорт і захоплюючий досвід на борту повинні сприяти прийняттю цих автомобілів, що в кінцевому підсумку призведе до їх широкого впровадження.

Комплексне рішення «людина-машина» від компанії Continental закладе основу для цього, надаючи користувачам комплексне обслуговування, не обмежуючись лише бронюванням поїздки і транспортуванням пасажирів до місця призначення. Наша концепція також допомагає планувати наступний маршрут своєї поїздки і надасть відповідну інформацію про важливі заходи. Інтерфейс створить заспокійливу атмосферу для пасажирів і пішоходів як всередині, так і навколо автономного транспортного засобу, створить нові можливості для розумних міст та постачальників транспортних послуг.

«Завдяки такому підходу Continental забезпечує інтуїтивну взаємодію між транспортними засобами без водія, пасажирами і пішоходами. Ми налагоджуємо постійний і природний діалог між людьми і транспортом, зміцнюючи довіру між ними, що є обов'язковою умовою для автономної інфраструктури», - сказав Карстен Міхельс, керівник відділу систем і технологій Continental.

«Ми продемонстрували безпроблемну взаємодію людини з машиною всередині і за межами CUbE завдяки додатковим аудіовізуальним інтерфейсам. Наша впевненність заснована на існуючих продуктах та напрацюваннях Continental, частина з яких вже готові до серійного виробництва», - додав він.

Цілісна взаємодія людини з машиною здивує користувачів

Continental продемонструвала на виставці CES 2020 як користувач може забронювати трансфер і місце через додаток. Поки людина чекає свого робо-таксі, його положення постійно відстежується в смартфоні. Про прибуття шаттла повідомить вітальний сигнал. Пасажири зможуть переглядати повну інформацію про доступні поїздки, послуги місцевих служб і повідомлення про автомобілі у вигляді динамічної часової шкали на великому екрані.

Цікаві місця будуть відображатися в режимі реального часу під час їзди по місту, з останньою інформацією про культурні та соціальні заходи. Таким чином муніципальна влада і місцеві підприємці зможуть залучити нових клієнтів. Якщо у вас намічена не одна зупинка, ви зможете спланувати майбутню подорож завдяки інформації про відправлення наступного доступного поїзда або трансферу, який доставить вас в потрібне місце.

Кінцева мета - довіра користувачів до безпілотного транспорту

Безпека - фундаментальний аспект впровадження автономного транспорту. Цілісний інтерфейс від Continental буде інформувати про пішоходів на шляху шаттла. Датчики транспортного засобу реєструватимуть присутність пішохода за допомогою зрозумілого аудіовізуального інтерфейсу, який враховує такі оптичні недоліки, як дальтонізм. У той же час, зовнішні дисплеї за допомогою символів інформуватимуть пішоходів або транспортні засоби, що їх присутність було зареєстровано шатлом. Крім того, зовнішній звук повідомить пішохода про небезпеку зближення, якщо він знаходиться на траєкторії руху транспортного засобу. Перед гальмування шаттлу, щоб дозволити пішоходам перейти дорогу, пасажири всередині будуть повідомлені відповідним чином.

Continental активно бере участь у всіх подіях пов'язаних з автономною мобільністю і вирішує існуючі проблеми цієї галузі. Концепція цілісного інтерфейсу «людина-машина» є прикладом технологічного комплексного рішення від Continental, яке наближає автономне майбутнє.

 

Continental розробляє новаторські технології та послуги для стійкої і пов'язаної мобільності людей і їх товарів. Заснована в 1871 році, технологічна компанія пропонує безпечні, ефективні, інтелектуальні та доступні рішення для автомобілів, машин, транспортних потоків і транспорту. У 2018 році обсяг продажів Continental склав 44,4 млрд євро, і в даний час в 60 країнах і на ринках працюють близько 245 000 чоловік. 

Департамент Шини має 24 виробничих і конструкторських підрозділи по всьому світу. Будучи одним з провідних виробників шин з чисельністю працівників близько 56 000 чоловік, в 2018 році підрозділ оголосив про продажі на суму 11,4 млрд. євро. Continental входить в число технологічних лідерів у виробництві шин і пропонує широкий асортимент продукції для легкових автомобілів, комерційних автомобілів і двоколісних транспортних засобів. Завдяки постійним інвестиціям в дослідження і розробки, Continental вносить важливий внесок в безпечну, рентабельну і екологічно ефективну мобільність. Портфель департаменту Шини включає в себе послуги з торгівлі шинами і навігаційними системами, а також системи цифрового управління шинами для комерційних транспортних засобів.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня