Поради по заміні трансмісійної оливи в гібридних автомобілях від ZF Aftermarket

Поради по заміні трансмісійної оливи в гібридних автомобілях від ZF Aftermarket

Навантаження на гібридну трансмісію вище, ніж на звичайні автоматичні трансмісії. З цієї причини ZF Aftermarket рекомендує СТО дотримуватися більш коротких інтервалів заміни оливи в гібридних трансмісіях.

 

Для гібридних трансмісій ZF Aftermarket рекомендує замінювати трансмісійну оливу з більш короткими інтервалами, ніж для звичайних автоматичних трансмісій. Вирішальним фактором для цього є, з одного боку, більш високе навантаження на систему, а з іншого боку, менша кількість оливи для заливання, стверджують технологічні експерти.

Через комбінацію електромотора і двигуна внутрішнього згоряння гібридні трансмісії повинні передавати крутний момент 350 Н ∙ м або більше і, таким чином, працювати при більш високих навантаженнях. При дуже високих робочих температурах олива старіє швидше, ніж при нормальних умовах. Крім того, через відсутність гідротрансформатора в гібридних трансмісіях обсяг оливи приблизно на два літри менше, в порівнянні зі звичайними автоматичними трансмісіями з об'ємом приблизно 10-11 літрів. Таким чином, менша кількість оливи швидше забруднюється.

Необхідні додаткові заходи безпеки

Спосіб заміни трансмісійного масла в гібридних автомобілях відрізняється від традиційних автомобілів в кількох, але важливих моментах. Згідно ZF, при роботі з гібридним автомобілем необхідно дотримуватися таких додаткових заходів безпеки:

Зона майстерні повинна бути ретельно обгороджена навколо автомобіля. Відповідним чином повинні бути позначені робоче місце і транспортний засіб.

Обгородіть автомобіль захисною стрічкою, щоб запобігти несанкціонованому доступу

Прикріпіть до автомобіля відповідну етикетку стану високої напруги (система високої напруги активна), щоб сигналізувати про стан системи високої напруги.

Прикріпіть до автомобіля відповідну етикетку стану високої напруги (система високої напруги активна), щоб сигналізувати про стан системи високої напруги

Штекер сервісного відключення або високовольтний запобіжний штекер виймається і, таким чином, розблокується. Для розряду конденсаторів силової електроніки і відключення системи потрібно не менше п'яти хвилин.

Вимкніть високовольтну систему. Увага: Завжди враховуйте інформацію виробника та час очікування до відключення!

Тепер можна прикріпити замок до відкритого отвору на високовольтній запобіжної вилці, щоб запобігти повторному включення системи. До замку прикріплений знак «Захищати від повторного включення». Після успішної перевірки відсутності напруги загориться зелений індикатор високої напруги».

Зафіксуйте автомобіль від повторного включення. Для цього до гнізда відключення служби прикріплений замок і прикріплена табличка з повідомленням, що запобігає несанкціоноване включення.

Тепер автомобіль більше не знаходиться під напругою, і механік може почати роботу зі звичайною заміною масла.

Після успішного відключення високовольтної системи до автомобіля можна прикріпити зелену мітку стану високої напруги.

Вищезазначені робочі кроки, наприклад, активація системи, можуть виконуватися тільки компетентною особою з додатковим рівнем кваліфікації 2, пояснює ZF. Навіть після відключення високовольтної системи всі неелектричні роботи і дії в безпосередній близькості від високовольтної системи, такі як заміна коліс або тест-драйв, вимагають інструктажу відповідно до Інформації DGUV 200-005 (рівень 1).

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня