Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Аналіз моторної оливи: виявлення змін в двигуні на ранній стадії

Аналіз моторної оливи: виявлення змін в двигуні на ранній стадії

Компанія SGS Germany розробила комплект для перевірки оливи, за допомогою якого можна виявляти зміни і пошкодження двигуна, особливо старих автомобілів.

 

Термін служби моторних олив в автомобілях і мотоциклах залежить від якості оливи і палива, а також від іноді дуже різних умов експлуатації, таких як довгі, короткі відстані або поїздки по місту. Тому рекомендується провести аналіз оливи, щоб перевірити, чи працює двигун належним чином або очікуються поломки, стверджують в SGS.

У разі підвищеного забруднення оливи домішками у вигляді заліза, міді або свинцю, попадання, наприклад, антифризу або палива, можна відразу побачити, які дефекти слід очікувати і як їх можна уникнути. З цією метою фахівець з тестування розробив набір для перевірки оливи, який особливо підходить для старих автомобілів і мотоциклів. Наприклад, майстерні можуть надати більш детальну інформацію про стан автомобіля перед покупкою вживаного автомобіля.

Компания SGS Germany разработала комплект для проверки масла

За допомогою набору для випробувань за 69 євро майстерня може взяти 60 мілілітрів масла і відправити його в лабораторію SGS в Шпейері. Через кілька днів результат буде доступний за простою кольоровий шкалою.

Кольорова шкала надає інформацію про якість оливи

Згідно SGS, цифровий звіт про випробування містить інформацію про різні аспекти, такі як ступінь забруднення, залишки згоряння (сажа, окислення), знос циліндрів і гільз клапанів двигуна, а також знос масляного піддону і підшипників. Якщо результат відповідає червоному кольору, то необхідно діяти, при необхідності слід викликати евакуатор. У разі жовтого кольору, як і раніше немає гострої необхідності в діях, але слід дотримуватися критичних значень. До зеленого немає претензій.

С помощью набора для испытаний за 69 евро мастерская может взять 60 миллилитров масла и отправить его в лабораторию SGS в Шпейере

Наприклад, якщо виявлено занадто багато кремнію, це говорить про наявність бруду і пилу в оливі. У гіршому випадку доведеться замінити систему фільтрів. Свинець вказує на зношені підшипники, а підвищений вміст алюмінію вказує на несправність циліндрів. Це теж впливає на якість масла. Підвищений вміст води може означати, що транспортний засіб в основному використовувалася для коротких поїздок, а моторна олива ніколи не нагрівалася таким чином, щоб вода могла випаровуватися.

«Аналіз мастильного матеріалу дозволяє своєчасно виявити очікуваний збиток і більш ефективно спланувати дорогу заміну оливи», - сказав Флоріан Айхе, менеджер з розвитку бізнесу SGS Germany GmbH. «Таким чином, ви можете легко і активно щось робити, щоб продовжити термін служби вашого автомобіля». Оскільки зміни найкраще простежуються за допомогою регулярних тестів, то планове технічне обслуговування або заміну шин можна використовувати в якості нагадування для аналізу моторної оливи.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня