Motul Inject System розв'язує проблему закоксовування двигунів

Motul Inject System розв'язує проблему закоксовування двигунів

Передчасне закоксовування двигуна — це одна з найпопулярніших проблем нових автомобілів. Французький виробник мастильних матеріалів Motul винайшов спосіб розв'язати проблеми, розробивши Motul Inject System «3in1».

 

Власники німецьких автомайстерень вже змогли переконатися, що новинка дозволяє не тільки розв'язати проблему закоксовування паливної та впускної системи двигуна, але й підвищує лояльність клієнтів.

Досить часто дросельний вузол і клапан рециркуляції відпрацьованих газів (ЄДР) стають непридатними для подальшого використання лише через 140 000 км. Таких втрат можна уникнути. Для цього необхідно періодично очищати деталі двигуна за допомогою спеціальних присадок.

Подібні проблеми характерні для бензинових двигунів з безпосереднім уприскуванням GDI та для дизельних двигунів з технологією Common Rail.

Перші ознаки закоксовування помітні кожному водію. Це супроводжується втратою потужності двигуна і підвищеною витратою палива. А все через те, що паливо через форсунки впорскується безпосередньо у камеру згоряння. Ось тут і виникають проблеми: соплові отвори форсунок постійно контактують з вихлопними газами, через що й утворюються відкладення. Згодом засмічується паливна система і двигун починає працювати неправильно.

Впускна система також нестійка до забруднення, що призводить до неправильної роботи клапана ЄДР. В результаті власник отримує падіння потужності двигуна, низьку компресію, підвищену витрату палива та ймовірний вихід форсунок з ладу. Якщо закрити очі на цю проблему, то згодом вона може призвести до неправильної роботи й автомобіль опиниться в аварійному стані.

Менеджер по роботі з клієнтами Motul в Німеччині Маркус Волкарт зазначає, що головною перевагою Motul Inject System є те, що очищення відбувається без монтажу будь-яких деталей при працюючому двигуні. Пристрій підключається до паливної системи автомобіля і двигун працює виключно на добавці. Це дозволяє досягти вищого ступеня ефективності, ніж при використанні присадок, які заливаються безпосередньо до паливного баку, де присадка працює в розведеному з паливом вигляді.

У Motul запевняють, що автосалони отримають додаткову вигоду від простого і швидкого використання, а також від розширеного обслуговування, яке вони можуть запропонувати на додаток до стандартної заміни масла. Це зможе підвищити лояльність клієнтів.

Сьогодні товар доступний у двох версіях: Motul Inject 2in1 і Motul Inject 3in1. Принцип роботи обох пристроїв схожий: впускні клапани, форсунки та камери згоряння очищаються від бруду і коксу за допомогою використання присадок Motul без демонтажу форсунок і деталей двигуна. Вони можуть бути підключені до всіх бензинових систем (GDI, FSI) та дизельних систем з Common Rail (HDI, JTD, CDTI, CDI).

Motul Inject System можна використовувати для всіх легкових і вантажних автомобілів масою до 3,5 т. Тиск подачі на пристрої можна встановити з точністю від 0,1 до 7 барів. Таким чином, пристрій підходить для всіх типів палива і відповідає більшості параметрів паливних насосів.

Покрокове очищення інжектора на прикладі Audi A1 з 1,6-літровим дизельним двигуном:

Крок 1

Крок 1: Виберіть відповідний адаптер. Устаткування включає безліч адаптерів для з'єднань на прямій та зворотній лініях паливної системи, а також для очищення сажового фільтра.

Крок 2

Крок 2: Перед очищенням подача і повернення паливної системи повинні бути підключені до системи Motul Inject «3in1».

Крок 3

Крок 3: В меню пристрою вибирається програмний пункт «Очищення інжектора».

Крок 4

Крок 4: Добавка подається безпосередньо до ємності для зберігання.

Крок 5

Крок 5: На дисплеї можна слідкувати за ходом процесу очищення і тиском.

Крок 6

Крок 6: Добавка завжди повертається у пристрій під час очищення.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня