Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Як знешкодити коронавірус в автомобілі, не пошкодивши внутрішні поверхні

Як знешкодити коронавірус в автомобілі, не пошкодивши внутрішні поверхні

У міру поширення COVID-19 Ви, ймовірно, вже вивчили правильну техніку миття рук і які побутові очищаючі засоби можуть знищити коронавірус. Але як щодо салону вашого автомобіля?

 

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань (англ. Centers for Disease Control and Prevention, CDC), миття рук, а також очищення і дезінфекція поверхонь, що піддаються частому дотику, є двома кращими способами захисту від поширення коронавірусу.

Якщо ви або хтось ще, хто знаходився в вашому автомобілі, виявляють симптоми хвороби, ви повинні очистити поверхні до яких часто торкаються, включаючи рульове колесо, ручки дверей, важіль перемикання передач, будь-які кнопки або сенсорні екрани, важелі увімкнення склоочисника і покажчика повороту, дверні підлокітники, поручні і регулятори сидінь.

Якщо ви водій таксі або просто людина, яка перевозить багато пасажирів, керуєте орендованим автомобілем, або якщо ви живете в місцевості з великою кількістю випадків COVID-19, регулярне очищення цих поверхонь є обов'язковим.

Але не забувайте, що інтер'єр автомобіля менш довговічний, ніж, скажімо, кухонна стійка або раковина в ванній. Отже, як ви можете захистити ці поверхні, не пошкоджуючи їх?

За деякими винятками, багато з тих же самих побутових миючих засобів, які вбивають коронавіруси на твердих поверхнях будинку, також можуть чистити автомобіль, не ушкоджуючи його інтер'єр. Можливо, у вас вже є деякі з цих продуктів вдома.

Згідно CDC, спиртові розчини, які містять не менше 70 відсотків спирту, ефективні проти коронавірусу. Здебільшого, майже кожна внутрішня поверхня автомобіля може бути очищена за допомогою ізопропілового спирту, говорить Джефф Стаут, виконавчий директор з глобальних інновацій в Yanfeng Automotive Interiors.

Очистка салону авто під час пандемії коронавірусу

Yanfeng є найбільшим в світі постачальником автомобільних деталей інтер'єру і працює практично з усіма великими автовиробниками. Якщо ви були в машині, ви, ймовірно, бачили або чіпали щось, що зробив Yanfeng - і він використовує ізопропіловий спирт для очищення деталей на своїх власних заводах.

«Ми використовуємо його для очищення плям будь-яких деталей в останню хвилину перед відправкою продукту», - каже Стаут. Всі продукти компанії - від пластикової накладки до пофарбованого хрому і штучної шкіри - були протестовані, щоб переконатися, що вони не розкладаються при впливі чистого ізопропілового спирту. Стаут каже, що навіть зовнішню поверхню м'якої оббивної тканини можна протерти спиртом, щоб очистити її.

Ні в якому разі не використовуйте відбілювач або перекис водню всередині вашого автомобіля. Хоча вони обидва можуть вбивати коронавіруси на поверхнях, вони можуть пошкодити оббивку вашого автомобіля. І не використовуйте засоби для чищення на основі аміаку на сенсорних екранах автомобілів, так як вони можуть пошкодити антивідблискні покриття і покриття від відбитків пальців.

Енергійне миття з милом і водою також може зруйнувати коронавірус. Ці віруси оточені захисною оболонкою, яка допомагає їм заражати інші клітини, і руйнування цієї оболонки може ефективно знешкодити їх.

«Тертя під час прибирання також приймає участь в руйнуванні вірусу», - говорить Стівен Томас, доктор медичних наук, директор з інфекційних хвороб і директор з глобального здоров'я в Університеті штату Північна Кароліна в Сіракузах. «Ви повинні робити все можливе з тим, що у вас є, тому навіть мило і вода може знизити ризик».

Мило і вода також безпечні для більшості салонів автомобілів - особливо тканин і старішої шкіри, яка могла почати тріскатися. «Будьте обережні, не тріть надто багато», - каже Ларрі Косілла, президент компанії AMMO NYC, що спеціалізується на деталях автомобілів, і ведучий популярного YouTube каналу, присвяченого деталям автомобілів.

Більшість автомобільних і штучних шкір мають уретанові покриття для захисту, які безпечно чистити спиртом. Але з часом чистка шкіри спиртом може привести до її пошкодження і знебарвлення, говорить Дара Уорд, старший директор з маркетингу компанії Katzkin, яка виробляє шкіряні салони для автомобілів. «Ми рекомендуємо чисте мило і воду для очищення плям і розливів на наших оброблених шкірою деталях», - говорить вона.

Більшість шкір пофарбовані, і занадто енергійне очищення може видалити барвник. Косілла каже, що він чув від власників автомобілів, які думають, що їх світла шкіра стає бруднішим, коли їх чистять, але це не так. «Вона не стає бруднішою, просто ви видаляєте весь колір зверху», - говорить він.

"Подбайте про свою шкіряну оббивку після чистки", - говорить Джон Ібботсон, головний менеджер з автомобільних послуг в CR. «Ви повинні використовувати хороший засіб для чищення шкіри, а потім хороший кондиціонер для шкіри», - говорить він.

Якщо у вашого автомобіля тканинна оббивка, її не можна чистити занадто великою кількістю води або милом. Важливо - не створювати занадто багато піни. Крім того, якщо ви намочите тканину через подушку внизу, це може привести до появи затхлого запаху або зростання цвілі на подушках. Замість цього рекомендується злегка збовтувати тканину невеликою кількістю води і прального порошку.

І Stout, і Kosilla рекомендують чистити всі поверхні тканиною з мікрофібри. Це тому, що вони зроблені з тканини, що складається з крихітних петель, які захоплюють і змітають частки бруду і пилу, перш ніж вони зможуть подряпати ніжні або блискучі пластикові поверхні. Для порівняння, бруд і сміття в вашому автомобілі можуть прилипати навіть до найчистіших паперових рушниківм або серветок і залишати подряпини, як наждачний папір.

Коли ви закінчите прибирання, не забудьте вимити руки. Ця гарна звичка повинна поширюватися і за межі поширення COVID-19, так як це буде перешкоджати забруднення вашого керма і інших поверхонь у вашому автомобілі.

«Головне - це чисті руки», - каже Косілла. «Ви можете почистити своє кермо, але якщо у вас брудні руки, ви знову покладіть цей бруд». Миття рук - все ще один з кращих способів захистити себе від COVID-19.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня