Пандемія коронавірусу: гігієнічні рекомендації для СТО

Пандемія коронавірусу: гігієнічні рекомендації для СТО

Станції технічного обслуговування можуть як і раніше обслуговувати і ремонтувати автомобілі. Проте, необхідно дотримуватися деяких основних правил гігієни, а також деякі спеціальні правила для автомобільних компаній.

 

Дезінфікуйте візок для інструменту

Багато людей в даний час ставлять питання: чи можуть коронавіруси виживати на твердій і сухій поверхні поза організмів людини або тварин і залишатися заразними?

Стабільність коронавірусів в навколишньому середовищі залежить від багатьох факторів, таких як температура, вологість і характер поверхні, а також від конкретного штаму вірусу і його кількості. В цілому, коронавіруси не дуже стійкі на сухих поверхнях. Як правило, деактивація відбувається в сухому стані за період від кількох годин до кількох днів. Для нового коронавірусу SARS-CoV-2 початкові лабораторні випробування показують, що він може залишатися інфекційним до чотирьох годин на мідних поверхнях, до 24 годин на картоні і від двох до трьох днів на нержавіючій сталі і пластиці.

Зокрема, це означає, що візок для інструменту слід чистити відповідним дезінфікуючим засобом після кожного використання на всіх поверхнях, які виготовлені з пластику і можуть бути забруднені кашлем / чханням або дотиком користувача. Інструменти також необхідно дезінфікувати після кожного використання. Необхідно забезпечити захист працівника при дезінфекції (захист дихальних шляхів, захисні рукавички).

Автомобілі клієнта

Автомобілі клієнта очищаються так само, як і візки для майстерень. Крім дезінфекції автомеханік повинен носити захисні рукавички і маску.

Деякі майстерні йдуть ще далі: у деяких випадках співробітники надягають одноразові рукавички для окремих робіт з обслуговування. Ключі від машини дезінфікуються так само, як і салон. Рульове колесо, ручка перемикання передач і сидіння водія також повинні бути захищені спеціальними пластиковими чохлами, які знімаються тільки при передачі автомобіля клієнтові.

Правила безпеки для автосервісів за роботи в умовах пандемії коронавірусу

Зона очікування

Найбільш важливими і найбільш ефективними заходами особистого захисту і захисту інших людей від зараження хвороботворними мікроорганізмами, викликаними респіраторними інфекціями, є дотримання правил кашлю і чхання, належної гігієни рук та тримання якомога далі (як мінімум 1,5 метра) від підозрюваних людей. З огляду на грип ці заходи доцільні скрізь і в будь-який час.

З іншого боку, недостатньо доказів того, що носіння захисту рота і носа знижує ризик зараження здорової людини, який носить її. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), носіння маски в ситуаціях, коли це не рекомендується, може створити помилкове відчуття безпеки. Це може привести до ігнорування основних заходів гігієни, таких як миття рук.

Конкретно: не потискайте руки в якості привітання. Змініть місця в зоні очікування і / або зменште кількість місць, щоб забезпечити безпечну відстань до співробітників і клієнтів. Відокремте співробітника і клієнта, наприклад, скляною перегородкою.

Пряме приймання автомобіля

Тут застосовуються ті ж заходи безпеки, що і в зоні очікування, зокрема

• немає рукостискання, щоб привітати або попрощатися;

• потрібно завжди тримати дистанцію;

• дезінфікуйте ключ.

Фактор часу

Деякі майстерні використовують фактор часу і чекають кілька годин після передачі автомобіля компанії, перш ніж співробітник сідає в автомобіль. І навпаки, машина зупиняється у дворі на ніч, перш ніж відправиться назад до клієнта. Це забезпечує природний розпад вірусів.

Оскільки діяльність автосервісів в умовах карантину дозволена - це позитивно вплине на їх рентабельність і не дасть багатьом підприємцям втратити свій бізнес. Але здійснюючи свою діяльність, будьте обачні і нехай усі будуть здорові.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня