Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Уряд посилює карантинні заходи

Уряд посилює карантинні заходи

Згідно внесених змін до актів Кабінету Міністрів задля запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, карантин подовжено до 24 квітня 2020 р. Що це означає для автомобілістів?

До вказаного числа не будуть працювати заклад громадського харчування (ресторани, кафе тощо), торговельно-розважальні центри, та інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури, торговельного і побутового обслуговування населення. Винятки передбачені для сфер торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, тощо. Дозвіл діє за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Відповідно на вищевказаних умовах дозволяється діяльність автозаправних комплексів, станцій технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.

До 24 квітня 2020 р. заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення:

- легковими автомобілями;

- службовими та/або орендованими автомобіляи підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції;

- в одному міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, крім перевезень автомобільними транспортними засобами, передбаченими в абзаці четвертому цього підпункту;

- в одному транспортному засобі та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

З понеділка 6-го квітня карантинні заходи посилено, а пересуватися можна буде лише вдвох. Детальніше в офіційній інфографіці кабміну нижче:

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня