Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Екологи витіснять позашляховики з Європи?

Екологи витіснять позашляховики з Європи?

Позашляховики стають все більш популярними в Європейському Союзі. В Україні спостерігається подібна тенденція.

 

У 2020-му році в країні найбільший попит був на французьку марку Renault. Придбано 14360 таких машин. Найбільш продаваною моделлю бренду став позашляховик Renault Duster (5534 реєстрацій за рік). Така популярність кросоверів хвилює Всесвітній фонд дикої природи.

Французькі екологи збентежені тим, що лише у Франції продажі позашляховиків збільшилися в 7 разів за десять років і тепер складають майже 40% реалізації нових автомобілів. За підрахунками французьких експертів, якщо попит на ці авто триматиметься на чинному рівні, то у 2030 році у Франції на них припаде 2/3 продажів.

Зміна параметрів автомобіля за останні 10 років

Активісти стверджують, що виробники автівок просувають їх як автомобілі для єднання з природою, тоді як у Франції позашляховики є другим найбільшим джерелом викидів шкідливих речовин. Це обумовлено параметрами авто. У порівнянні з легковим автомобілем кросовер на 200 кг важчий, на 25 см довший й на 10 см ширший. Природно, що він споживає пального більше на 15%.

Тож активісти вимагають, аби на законодавчому рівні обмежили рекламу важких позашляховиків та кросоверів, а популяризували економічні та екологічні автомобілі.

Треба сказати, що позашляховики займають все більшу нішу й на вторинному ринку ЄС. Через вищу вартість страхування та обслуговування цих автомобілів, європейці надають перевагу менш потужним б/в авто. Тож ймовірно найближчим часом зросте частка імпорту вживаних кросоверів та позашляховиків у країнах пострадянського простору. 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня