Вживані авто в США подорожчали на 50%

Вживані авто в США подорожчали на 50%

На тлі різкого зниження попиту на нові автомобілі магазини запчастин в Сполучених Штатах перезавантажені замовленнями. Так склалось завдяки тому, що рекордна кількість покупців автомобілів в салонах вирішили відкласти покупку та ще якийсь час користуватись старою машиною.

 

Згідно з даними Manheim Used Vehicle Value Index (Індексу вживаних авто Manheim), середня ціна автомобіля з пробігом склала рекордних 20.426 доларів США. Це на 50% більше, ніж у травні-червні минулого року.

Ситуація нагадує розклад сил на ринку нерухомості — люди стали частіше ремонтувати вживані авто, відмовляючись від покупок навіть на вторинному ринку. Через це попит на запчастини стрімко зростає.

Наприклад, мережа з продажу автозапчастин Knox Auto Parts зазвичай скуповує вживані компоненти у страхових компаній (биті авто, страхові випадки), які своєю чергою стали менше їх продавати, а більше ремонтувати у власних мережах майстерень. 

Клієнти ж почали поводити себе зовсім не характерно для ринку США, вони до останнього тримаються за стару машину та продають її тільки у крайніх випадках.

 

Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня