Які машини бояться ям та що найчастіше треба міняти у підвісці?

Які машини бояться ям та що найчастіше треба міняти у підвісці?

Польські колеги проаналізували досвід автовласників та СТО й визначили автомобілі, які мають найбільш надійну підвіску. Також вони з'ясували найслабші місця цієї конструкції. Читайте практичні поради, аби знати на що звертати свою увагу та увагу клієнтів під час обслуговування авто.

 

Рейтинг надійності підвісок

Як би поляки не полюбляли автомобілі із сусідньої Німеччини, результати рейтингу довели - японці виявились більш надійними та менш ламкими.

Перше місце посіла Toyota Yaris другого покоління. Що цікаво - на другому місці Toyota Yaris третього покоління. І лише третю позицію поділили Honda Civic VIII та Volkswagen Golf VI. Далі з однаковим результатом ідуть Nissan Qashqai та “старигань” Audi A3 8L. За ними Ford Fiesta VII та Volkswagen Passat B6.

А от на протилежному кінці рейтингу такі машини як Renault Megane III, Volkswagen Passat B5, Renault Scenic III, Ford Mondeo MK3, Audi A4 (як В6, так і В7) та Audi A6 II (C5).

Польські колеги проаналізували досвід автовласників та СТО й визначили автомобілі, які мають найбільш надійну підвіску

Цікаво, що навіть у лідерів є проблеми. Наприклад, у Toyota Yaris третього покоління часто розтріскуються пружини, а підшипники маточини регулярно виходять з ладу. Та це не єдині елементи, які доводиться міняти у підвісці.

Найпоширеніші проблеми та їх симптоми

1. Неправильний “розвал-сходження” коліс. Симптомом цього є коли автомобіль тягне в будь-який бік під час руху.

2. Зношені амортизатори або стійки в зборі. Вони можуть як пошкоджуватись, так і просто витікати, що знижує їх ефективність. Коли амортизатори потребують заміни, керувати автомобілем стає складніше і це відчувається особливо під час довгого кермування.

Результати рейтингу довели - японці виявились більш надійними та менш ламкими

3. Пошкоджені пружини не тримають автомобіль і не допомагають відпрацьовувати нерівності дорожнього покриття. Коли авто знаходиться на рівному майданчику, і одна сторона здається нижчою за іншу, це скоріше через зношені пружини.

4. Несправні кульові шарніри не можуть амортизувати удар і забезпечувати плавне кермове управління. Якщо при повороті ви чуєте скрип або хруст - це ознака пошкоджених кульових з’єднань.

5. Поганий стан важелів підвіски. Втулки нижнього важеля схильні до пошкоджень на транспортних засобах з переднім приводом і можуть з часом зігнутися. Якщо під час повороту чутно стукіт, можливо, пошкоджено важіль підвіски.

6. Зношені деталі системи стабілізатора поперечної стійкості призводять до того, що автомобіль починає сіпатись у повороті та не тримає траєкторію. Це може бути досить небезпечно на високих швидкостях.

Несправні кульові шарніри не можуть амортизувати удар і забезпечувати плавне кермове управління

7. Рульове управління також є частиною шасі та несправності тут створюють небезпеку як для себе, так і для оточення. Проблеми з підвіскою можуть вплинути на кермове управління, ускладнюючи контроль автомобіля, особливо на повільних швидкостях. Якщо відчуваються проблеми з кермуванням, то потрібно дивитись на деталі цієї системи, починаючи від кермових тяг та закінчуючи самою рейкою.

Які машини бояться ям та що найчастіше треба міняти у підвісці?

Чіткість даних для ефективного ремонту

Щоб правильно відремонтувати підвіску більшості автомобілів віком навіть 10-15 років вже недостатньо лише інструменту. Потрібно знати де й що дивитись та ремонтувати, а також із яким моментом затягувати кріплення. І це як мінімум. Також потрібно оцінювати затрати часу та формувати вартість послуги для клієнтів, виходячи з нормо-годин. Всю цю інформацію можна знайти в розділі TecRMI популярного каталогу TecDoc та суттєво полегшити собі життя, а також підвищити ефективність робіт вашого автосервісу.

Продукцію компанії TecAlliance, а саме електронний каталог по підбору запчастин TecDoc WebCat 2.5 або 3.0, можна купити в Україні офіційно! А також у всіх країнах СНД: Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан. Партнером і дистриб'ютором TecDoc є компанія AGV Aftermarket. Замовлення і тестовий доступ можна оформити online на сайті http://webcat.tecdoc-cis.com/

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня