В 6 разів зріс імпорт китайських електромобілів в Україну

В 6 разів зріс імпорт китайських електромобілів в Україну

Цього року українці придбали вже у шість разів більше електромобілі з Китаю, ніж за цілий 2020-й рік. Чи готовий ринок до таких змін в уподобаннях автовласників країни? Відповідь на це та інші питання по китайських електромобілях даватимуть експерти під час конференції "eMobility: made in China - новий вектор росту українського ринку електромобільності". 

2021-й став переломним роком для китайських електромобілів

За 9 місяців поточного року українці придбали 486 одиниць китайських електрокарів. Для порівняння — за весь минулий рік всього 81 одиницю. Зріст на цьому не зупиняється, бо тільки за серпень-вересень в Україну імпортовано 222 е-кари. Цього року 30% експортованих в Україну китайських автомобілів з електромоторами є новими. Даний показник вдвічі вищий ніж в середньому по ринку електромобілів в країні.

Спостерігаються деякі зміни у пріоритетах українців щодо електрокарів. Наприклад, перше місце за кількістю реєстрацій посідає електрокар JAC – IEVS4, що обігнав японський SYLPHY EV від Ніссан. Третю позицію займає фольксвагенівський E-BORA та E-LAVIDA.

У рейтингу продажів електрокарів з'явився WELTMEISTER EX5, який дещо поступився SIMING-HONDA X-NV від DONGFENG. Загалом цьогорічна доля електрокарів з Китаю на ринку електромобілів України зросла вдвічі та становить близько 30% від загальної кількості електротранспорту в країні.

Такий стан справ спонукав Українську Асоціацію Учасників Ринку Електромобілів EV-UA провести 19 жовтня конференції "eMobility: made in China - новий вектор росту українського ринку електромобільності" в рамках виставки EcoEnergy Expo — 2021.

На ній будуть підняті питання імпорту, продажу та експлуатації, обслуговування електромобілів. Також буде приділено увагу питанню заряджання китайських електрокарів та обговорюватимуться загальні тенденції розвитку китайської електромобільної індустрії. 

  • Українсько-Китайська торговельна Палата – розповість про зростання торгівлі між нашими країнами;

  • BYD Europe (Амстердам) – про плани електромобільного Бренду №1 у Китаї по експансії у Світі;

  • SKYWELL Україна (Київ) – про нові розробки електробусів та практику їх застосування в Україні;

  • HUAWEI Україна (Київ) – про продукти для зарядних станцій та електромобільності;

  • ICG Україна (Київ) – єдиний в Україні, виробник комерційних швидких зарядних станцій для китайського стандарту GB/T, про перспективи та проблеми розвитку цього стандарту в Україні;

  • Garage Online Academy (Київ) - де шукати протоколи ремонту електромобілів та як підготувати персонал СТО до їх обслуговування.

  • KITAEC.UA інтернет-магазин китайських автозапчастин (Київ) - про ринок запчастин до китайських автомобілів та стратегію розвитку асортименту для електромобілів.

  • Fast Charge Solutions (Київ) – розробник та виробних унікальних універсальних перехідних пристроїв для заряджання китайських електромобілів на українських зарядних станціях;

  • Green Auto Import (Одеса) – про питання імпорту та сервісу китайських електромобілів;

  • E-DESIRE (Кропивницький) – про нову лінійку комерційного електротранспорту;

  • MEGAWATT Motors Узбекистан (Ташкент) – офіційний представник брендів NIO та XPENG, про особливості сервісу електромобілів цих марок;

  • VOLTA Taxi (Кам’янець – Подільський) – про практичний досвід експлуатації китайських електромобілів в службі таксі;

  • ETC (Електро Транспортна Компанія) (Дніпро) – про фінансову модель побудови служби таксі на базі електромобілів та зарядної інфраструктури китайського виробництва.

Конференція відбудеться  19 жовтня, у МВЦ, Київ, Броварський проспект 15.

 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня