Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Як розпізнати підроблену кульову опору?

Як розпізнати підроблену кульову опору?

Під виглядом оригінальної продукції в компанію KIAPARTS UKRAINE потрапив низькоякісний аналог кульової опори для моделей Kia Ceed/Elantra. При поверхневому огляді відмінності можуть бути малопомітні навіть для уважного механіка, не кажучи вже про пересічного споживача-автовласника. Однак, якщо зіставити 2 кульові опори (оригінальну та підробку) поруч, деякі зовнішні ознаки стануть явно помітними.

По-перше, звертає на себе увагу форма виливки корпусу: на оригінальній деталі в місцях кріплення присутня основа під шайбу, яку фальсифікатори полінувалися відтворити.

По-друге, відрізняється кришка, якою в корпус завальцований палець. У оригінальної опори вона має фігурний профіль, в той час як у підробки — плоский, що говорить про примітивний рівень технологічного оснащення фальсифікаторів.

 

І найважливіше. Низька якість ущільнювача, виконаного з грубої гуми. У фейковій опорі між пильовиком і пальцем спостерігається істотний проміжок, який практично зводить нанівець його призначення — перешкоджати потраплянню в шарнір абразивних частинок. В наслідок цього термін служби підробки вкрай недовгий. Очевидно, що справжня опора зібрана з високою точністю прилягання ущільнення.

Це лише зовнішні ознаки, помітні при порівнянні двох схожих на перших погляд запчастин. У компанії не проводили випробування міцності, не дослідили зусилля виривання або ресурс в сольовому тумані. Але, судячи з якості виконання, яке не витримує ніякої критики, якість використовуваних в підробці матеріалів вкрай сумнівна. Тому резонно спрогнозувати, що робочі параметри такого виробу також не відповідатимуть заводським допускам і нормам.

Цікаво, що в гонитві за максимальною схожістю упаковки з оригіналом, шахраї перехитрили самі себе. Вони забезпечили експортну упаковку з написом англійською мовою «Genuine parts» голографічним стікером, який застосовується тільки для продукції, призначеної для внутрішнього корейського ринку (разом з етикетками на корейській мові). Представники KIAPARTS UKRAINE спеціально звертають увагу на цей факт, як на першу зовнішню ознаку підробки.

Однак, таку наклейку легко відірвати, тому її відсутність ще не гарантує оригінальність продукції. Найнадійніший спосіб уникнути контрафакту — купувати запчастини у перевірених постачальників.

Тобто, купувати і встановлювати на автомобіль вироби такої низької якості не тільки не вигідно в наслідок їх швидкої відмови, а й небезпечно, адже дуже ймовірне руйнування такого шарніра під час руху, що може призвести до незворотних наслідків.

До речі, KIAPARTS в кінці минулого року відкрила в Києві новий склад-магазин. Свіже відділення компанії розташовано на лівому березі, в Дарницькому районі столиці, біля метро Харківська, по вулиці Ревуцького 44-А. У ньому клієнтам KIAPARTS доступний широкий асортимент запчастин на автомобілі корейського виробництва, а менеджери компанії із задоволенням проконсультують та допоможуть підібрати деталі до автомобіля.

Новий магазин став другою філією компанії в Києві. Місце для нього було обрано з урахуванням логістичних вимог, щоб клієнтам було максимально зручно забирати товар: поруч знаходиться одна з найжвавіших магістралей і велика транспортна розв'язка, є окремий під'їзд і паркувальні місця. Також у минулому році запрацювало відділення в місті Дніпро.

Графік роботи нового київського магазину:

• понеділок - п'ятниця: 9:00 - 18:00

• субота: 9:00 - 13.00

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня