Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Шина майбутнього повинна, перш за все, економити паливо

Шина майбутнього повинна, перш за все, економити паливо
  • Continental і forsa провели опитування на тему «Шина майбутнього»
  • Розробники шин повинні приділяти пріоритетну увагу економії палива, на думку респондентів
  • Для споживачів головне - співвідношення ціна/якість

Такі сучасні технотенденціі, як електроскутер, і такі довготривалі теми, як альтернативне паливо та автономне водіння, показують зміну парадигми в сфері мобільності. Тому технологічна компанію Continental приєдналася до інституту дослідження ринку forsa, щоб провести опитування на тему автомобільної шини майбутнього. Більше тисячі водіїв по всій Німеччині взяли участь в репрезентативному опитуванні. Результат? Понад 40 відсотків респондентів найбільш важливим фактором назвали паливну економічність шини майбутнього. Друге місце зайняло опір проколу.

Як показало опитування, відповіді відрізняються в залежності від вікової групи: наприклад, для 18-29-річних найбільш важливим фактором був опір проколу. Прагнення до енергоефективних шин було найважливішим для 45-59-річних, в той час як зносостійкість матеріалів і екологічність виробництва було головним пріоритетом для 30-44-річних.

Без сюрпризів обійшлося у відповіді на питання Continental з приводу майбутніх цін на шини: 92% респондентів оцінили співвідношення ціна/якість як "важливе" або "дуже важливе". У той же час 75% водіїв заявили, що для них "важливо" або "дуже важливо" зниження опору коченню, що супроводжує й зниження витрати палива. Шина, оптимізована по опору коченню та пробігу, дійсно може справити позитивний вплив на загальні експлуатаційні витрати автомобіля. «Саме тому споживачі завжди повинні звертати увагу на EU-маркування шин», — пояснює інженер-розробник шин Continental, Андреас Шленка. «Оцінка опору коченню каже про те, що шина котиться дуже ефективно. Якщо шина також має оцінку «А» по гальмуванню на мокрому асфальті, ви можете бути впевнені, що купуєте дуже безпечну й надійну шину».

«Громадські дискусії про майбутнє автомобільної промисловості вплинуть і на майбутнє автомобільних шин», — продовжує Шленка. «Наші продукти будуть грати ще більшу роль в забезпеченні безпеки, а також у підвищенні енергоефективності, стійкості до проколів і надійності. Варто зазначити, що ми вже пропонуємо продукти, які відповідають цим вимогам шин майбутнього. Наприклад, наша нинішня шина EcoContact створює на 20 відсотків менший опір коченню, ніж її попередник, і забезпечує на 12 відсотків більший пробіг. Наша технологія Taraxagum показує, що каучук кульбаби є альтернативою каучуку з тропіків. Для електромобілів ми розробили спеціальні шинні технології, які забезпечують дуже низький опір коченню, в той же час забезпечуючи високі показники відповідно до критеріїв безпеки. Для більшої стійкості до проколу наша технологія ContiSeal негайно герметизирует прокол протектора. І незабаром наші шини зможуть самі сказати, коли протектор зношений. У майбутньому вони, ймовірно, також будуть контролювати і регулювати тиск в шинах, не перериваючи поїздку».

Continental розробляє новаторські технології та послуги для стійкої і пов'язаної мобільності людей і їх товарів. Заснована в 1871 році, технологічна компанія пропонує безпечні, ефективні, інтелектуальні та доступні рішення для автомобілів, машин, транспортних потоків і транспорту. У 2019 році обсяг продажів Continental склав 44,5 млрд євро, і в даний час в 59 країнах і на ринках працюють близько 240 000 чоловік.

Департамент шин має 24 виробничих і конструкторських підрозділи по всьому світу. Будучи одним з провідних виробників шин з чисельністю працівників понад 56 тисяч чоловік, в 2019 році підрозділ оголосив про продажі на суму 11,7 млрд. євро. Continental входить в число технологічних лідерів у виробництві шин і пропонує широкий асортимент продукції для легкових автомобілів, комерційних автомобілів і двоколісних транспортних засобів. Завдяки постійним інвестиціям в дослідження і розробки, Continental вносить важливий внесок в безпечну, рентабельну і екологічно ефективну мобільність. Портфель департаменту Шини включає в себе послуги з торгівлі шинами і навігаційними системами, а також системи цифрового управління шинами для комерційних транспортних засобів. 

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня