Необхідність робить вас винахідливим: як майстерні переживають пандемію коронавірусу

Необхідність робить вас винахідливим: як майстерні переживають пандемію коронавірусу

Компанія AUTO SERVICE PRAXIS розпитала керівників різних автомайстерень в Німеччині, як вони підтримують свою діяльність в поточній ситуації і як вони взаємодіють зі своїми клієнтами, незважаючи на наявня обмеження.

 

«Тепер тримайтеся разом в команді і переживайте кризу», - такий девіз Пітера Стегера, співкеруючого і фахівця з охорони праці в R & R Kfz Reparatur GmbH в Уберакері, що на захід від Мюнхена. Він не вважає, що існує універсальний рецепт: «Кожен автосервіс повинен вирішувати цю проблему індивідуально і вживати відповідних заходів захисту для співробітників і клієнтів», - переконаний Стегер. У будь-якому випадку слід враховувати основні правила, такі як часте миття рук і відстань від клієнтів.

У цій майстерні також реалізовано ряд додаткових заходів. Крім іншого, можна подумати про роботу в дві зміни, щоб зменшити одночасну присутність співробітників. Деякі запобіжні заходи вже були прийняті при роботі з транспортними засобами клієнтів: «Ми домовляємося з клієнтом про підходящий час. Кожен автомобіль очікує кілька годин до того, як один з наших механіків починає роботу. Ключі передаються в поштову скриньку. І навпаки, автомобіль чекає кілька годин до видачі назад до замовника. Таким чином ми використовуємо фактор часу для боротьби з вірусом. Ключі передаються клієнту через поштову скриньку з комбінацією цифр - клієнт їх знає і отримує ключі».

Фактор часу також використовується при отриманні посилок службою доставки або при доставці запасних частин: по-перше, все зупиняється на дві години, поки хтось не продовжує працювати з ними. Різні наради в значній мірі були зупинені, зустрічі проводяться по телефону або електронній пошті. У майстерні поки немає серйозних проблем із завантаженням виробничих потужностей: «У нас все ще досить замовлень - як від комерційних, так і від приватних клієнтів».

«Автомайстерні мають системне значення, оскільки вони забезпечують життєдіяльність такої важливої галузі, як транспорт, тому ми також несемо відповідальність», - каже Стегер, який зараз закочує рукави і активно пропонує свої послуги. «Тепер люди повинні триматися разом в компанії, тоді ми впораємося з надзвичайною ситуацією».

Флориан Ригер из автомобильной мастерской Rieger в Бергкирхене-Унтербахерне работает за ПК

Георг Рігер, керуючий директор автомобільної майстерні Rieger в Бергкірхен-Унтербахерні, також не може поскаржитися на зниклих клієнтів: «У даний час у нас все йде добре, у нас все ще досить сервісних і ремонтних робіт на наступні кілька тижнів. У нас є пара капітальних ремонтів, які ми збираємося зробити. Ми просто помічаємо, що нам дзвонять все менше людей. Ми також, звичайно, знайомимося з автодилерами».

Рігер не вірить, що клієнти будуть залишатися в стороні протягом довгого часу, так як скоро знову прийде сезонна зміна шин. «На мою думку, це буде тривати до тих пір, поки не буде введена комендантська година. Тому я не очікую, що втрачу багато грошей для своєї компанії. Єдине, що може вплинути на нас, - це відмова ланцюга поставок з запасними частинами », - визнає Рігер. Майже всі необхідні запчастини в даний час є. Затримка є тільки з декількома позиціями запчастин. «Нещодавно виробники шин написали нам, що в даний час вони не можуть повідомити дату поставки шин з-за кордону. Однак магазини шин в Німеччині все ще заповнені. Якщо є вузькі місця, я продаю тільки ті шини, які є в наявності », - пояснює автомобільний підприємець.

Щоб захистити себе від коронавірусної інфекції, його компанія використовує різні заходи. «Ми намагаємося якомога краще продезінфікувати деталі машини, до яких часто торкаються, такі як рульові колеса і дверні ручки. Деякі клієнти також кидають ключі від машини в поштову скриньку. Ми також регулярно миємо руки. У звичайний час, часто це роблять, коли працюють з брудними деталями. Звичайно, ми також тримаємося на відстані від клієнта. Більшість клієнтів все розуміють і добре сприймають запобіжні заходи».

По словам Йоханнеса Кастенмайера, по-прежнему достаточно запросов на обслуживание

Йоханнес Кастенмайер, власник Leonrod-Garage в Мюнхені, до сих пір вніс тільки незначні зміни: «Ситуація все ще досить свіжа, тому ми не відчуваємо жодних серйозних змін в поведінці клієнтів. Ми серйозно ставимося до поточної ситуації. Транспортні засоби клієнтів продовжують з'являтися в останні кілька днів. Коли ми приймаємо автомобіль, ми чистимо і дезінфікуємо його».

Як і раніше достатньо запитів на обслуговування, і вже надходять перші запити на заміну шин. Кастенмайер поки не боїться, що клієнти взагалі залишаться осторонь. Поставка запчастин теж виглядає непогано. Замовлені запчастини все ще надходять. Тут немає ніяких затримок, підтверджує співробітник майстерні. «Однак наш постачальник також став більш обережним. Замовлення залишають тільки під дверима автосервісу».

З іншого боку, автомобільний дилер, що має загальноремонтний і малярний цех під Мюнхеном вже повідомляє про серйозні проблеми. «Ви живете від одного дня до іншого. Ми повинні пристосовуватися до вимог кожен день і в даний час не знаємо точно, як вчинити», - пояснює зацікавлений керуючий директор в інтерв'ю Asp. Він відправив деяких співробітників, які не працюють в майстерні, на віддалену роботу. Всього у нього працює 120 чоловік.

Прийняті гігієнічні заходи. Щоб захистити співробітників служби сервісу, автосалон замовив скляні перегородки. Офісні робочі місця максимально розділені.

У той же час він відзначає зниження замовлень на 30 відсотків. «Абсолютний спад помітний особливо в комерційному секторі», - скаржиться начальник. Він заблокував продажу автомобілів відповідно до вказівок. Є ще один продавець, який продає в домашньому офісі. Короткий робочий день планується з цього тижня. Тимчасові працівники і співробітники на випробувальному терміні більше не будуть працювати. Він вклав багато грошей в IТ своєї компанії, що в даний час значно спрощує роботу і знижує вартість процесу.

Зараз сезон зміни шин. «Ми розтягнули період зміни шин на три тижні. Зараз це не має сенсу». В іншому випадку, кожен день в майстерні будуть проходити 60-70 клієнтів, що занадто багато в даній ситуації.

Гігієнічні рекомендації в даний час також дотримуються більш строго, ніж було раніше. Рульові колеса і перемикачі раніше також загортали в плівку. Гігієна завжди була головним пріоритетом в компанії. «Ми отримуємо вигоду з цього зараз».

Независимый автосервис Mietner в Дортмунде сообщает о 30-процентном спаде в результате кризиса

Марсель Грос з автомобільної майстерні Mietner в Дортмунді мав подібний досвід. Хоча він був надзвичайно зайнятий в останні кілька тижнів, криза призвела до падіння бізнесу майстерні приблизно до 30 відсотків протягом декількох днів. «Клієнти, як і раніше зберігали свої узгоджені візити і, на щастя, скасування не було. Нових замовлень немає», - каже Грос. Невизначеність серед клієнтів явно помітна. «Коли приходять дзвінки, багато хто задає питання, чи відкриті ми».

В даний час увага приділяється більш суворим гігієнічним заходам. Грос: «Ми стежимо за тим, щоб в нашу майстерню заходив тільки один або два клієнти. Після кожного відвідування клієнта ми дезінфікуємо ручки дверей, щоб захистити себе». У цей важкий час ми все ще хочемо бути там для клієнтів. «Ми спеціально розмістили банер на нашому сайті. Тепер ми також пропонуємо послугу «забери і принеси». Ми повинні зустрічати наших клієнтів і показати, що ми все ще працюємо для них».

У той же час, деяким майстерням довелося закритися. Особливо це торкнулося тих, чиї співробітники заразилися на Covid-19. Щоб хоч якось залишатися на плаву вони намагаються оптимізувати податкові витрати і сподіваються протриматися до кінця кризи. Хоча зізнаються, що довго це не зможе тривати.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня