10 порад для маркетингу в умовах кризи для автомобільного ринку та Автосервісу

10 порад для маркетингу в умовах кризи для автомобільного ринку та Автосервісу

Автомобільні компанії можуть використовувати нинішню кризу, щоб перевести маркетинг з «аналогового» на «цифровий».

 

Закриті торгові зали, відсутні замовлення на обслуговування, великі страхи перед завтрашнім днем: криза у зв'язку з пандемією коронавірусу сильно вдарила по автомобільній промисловості і сфері післяпродажного обслуговування. Щоб допомогти компаніям у важку хвилину, агентство «Autohaus Digital» перерахувало найбільш термінові заходи з маркетингу.

1. Приділіть увагу вашому відділу маркетингу

«Викликане вірусом екстрене гальмування», мабуть, є хорошою причиною для обговорення залишених "на завтра" тем. Використовуйте доступний час для подальшого розвитку вашої маркетингової стратегії і створення свого ноу-хау.

2. Відцифруйте свій операційний маркетинг

Увага людей в період карантину дуже сильно зміщується в Інтернет. Виробники і рітейлери тепер повинні більше інвестувати в онлайн-маркетинг. Функціональна онлайн-структура в даний час важлива як ніколи: веб-сайт, CRM, соціальні мережі, пошукові системи, інформаційні бюлетені, огляди, портали вживаних автомобілів і т.д.

3. Підтримуйте свій веб-сайт і обліковий запис Google My Business

Публікуйте інформацію про поточну ситуацію на постійній основі. Опублікуйте свої номери екстрених служб, наявність та адреси електронної пошти для відділу продажів і обслуговування.

4. Використовуйте соціальні мережі, щоб залишатися на зв'язку з вашими клієнтами

Обов'язково продовжуйте розміщувати повідомлення на своїх сторінках в Facebook, акаунтах в Instagram і профілях LinkedIn. В основному постійні клієнти відчувають себе частиною вашої компанії і хочуть знати, як справи у вас і ваших співробітників.

Маркетинг під час карантину

5. Адаптуйте зміст ваших цифрових кампаній

Ви повинні продовжувати свої кампанії з підвищення обізнаності, брендингу та іміджу як можна активніше. Однак призупиніть активну генерацію потенційних клієнтів для тест-драйвів. Порада: змініть формулювання своїх кампаній з «Тест-драйв зараз» на «Дізнайся онлайн зараз» або «Ми також будемо раді проконсультувати вас по електронній пошті, телефону, WhatsApp або Messenger».

6. Оптимізуйте свої кампанії в пошукових системах

Використовуйте час для аналізу ключових слів в своїх кампаніях Google AdWords і відвідуваності сайту. Не зупиняйте кампанії ні за яких обставин, інакше ви втратите цінну видимість і рейтинг.

7. Підтримуйте свою CRM і працюйте над своїм ключовим процесом

Коли ви в останній раз видаляли неактивні файли з вашої CRM? Кожен контакт має адресу електронної пошти у вашій CRM? Дозвольте вашій команді продажів взяти трубку і додати відсутні дані про клієнтів. За допомогою хмарних рішень це також можна зробити з дому. Добре підтримувані дані клієнтів містять величезний потенціал продажів.

8. Додайте цифрові послуги до вашої аналогової бізнес-моделі

Чому б не використати відео-презентації в режимі реального часу для звернення до клієнтів або отримання нових даних про клієнтів? Найважливіші соціальні мережі пропонують всі необхідні інструменти для реалізації цього без особливих зусиль. Продажі через живе відео або через пряму трансляцію вже ростуть на інших ринках. Використовуйте перегляд відео для створення цільових груп і успішного запуску вашої кампанії після кризи.

9. Майте план на посткризовий період

Подумайте про час після кризи сьогодні. Досвід показує, що запити та потреби швидко ростуть після повернення в повсякденне життя. Оновлюйте списки одержувачів вашої розсилки, збирайте контент для соціальних мереж, оптимізуйте свій сайт і плануйте свої бюджети і пріоритети на найближчі місяці.

10. Перейдіть в «Режим майбутнього»

Використовуйте кризу для подальшого розвитку вашого маркетингу. Спробуйте щось нове. Зрушення від «аналогового» до «цифрового». Встановіть курс на майбутнє.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня