Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Автомобілі з ГБО будуть перевіряти частіше

Автомобілі з ГБО будуть перевіряти частіше

На сайті МВС України оприлюднено текст законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо безпечної експлуатації колісних транспортних засобів, на яких встановлено газобалонне обладнання» для громадського обговорення. У ньому, зокрема, пропонується встановити регулярний технічний контроль автомобілів з ГБО не рідше 2 разів на рік.

Мова йде про окрему обов'язкову періодичну перевірку газобалонного обладнання, встановленого на автомобілях, уповноваженими суб'єктами господарювання.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту від фізичних та юридичних осіб та їх об'єднань приймаються протягом місяця з дати публікації (16 січня 2020 року) в письмовому або електронному вигляді за адресами: 04071, м .. Київ, вул. Лук'янівська, 62, Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України, е-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

За процедурою, після громадського обговорення, законопроект внесуть у Верховну Раду на розгляд депутатами. В разі прийняття він має вступити в силу на наступний день після публікації.

Таким чином, є велика ймовірність, що власникам автомобілів з ГБО вже скоро доведеться проходити додаткову перевірку газобалонного обладнання (ГБО) в організаціях, які будуть уповноважені її здійснювати. Без неї такі автомобілі не отримають допуск до експлуатації, - йдеться в проекті закону.

Якщо в 2018-му ГБО ставили на 32,2% вживанних автомобілів, то за підсумками 11 місяців 2019-го, частка таких автомобілів зросла вже до 33,4%. Тобто кожен третій автомобіль на ринку вже має встановлене газобалонне обладнання. 

Цікаво, що споживання скрапленого вуглеводневого газу (ЗВГ) в Україні за минулий рік збільшилось на 11,1%, в порівнянні з 2018 роком — до 2,03 млн т. Більш того, в 2019 року обсяг ринку автогазу в тоннах вперше перевищив обсяг ринку бензину, який в 2019 р склав 1,95 млн т.

По інформації http://autoconsulting.ua

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня