Ошибка
  • JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2156

Як і навіщо відключати систему стабілізації?

Як і навіщо відключати систему стабілізації?

На питання "навіщо?" є кілька відповідей: щоб вирватися з багнюки або снігового полону. Але не всі автовиробники передбачили функцію повного відключення системи стабілізації.

Electronic stability control або ESP допомагає водієві зберегти контроль над машиною під час маневрів на високій швидкості. Але для підвищення прохідності часом необхідний рух з пробуксовкою ведучих коліс. Тут все залежить від характеру грунту, позашляхових можливостей автомобіля та наявності кнопочки ESP OFF. Зверніть увагу, що у деяких моделей систему ESP можна відключити через меню бортового комп'ютера. Довго, незручно, але це краще, ніж нічого.

А що ж робити власникам автомобілів, де немає ні кнопки, ні можливості відключити ESP через меню?

Треба згадати теорію. Звідки система ESP знає про швидкість обертання коліс? Правильно, від датчиків системи АБС. Майте на увазі, якщо в автомобілі передбачена система ESP, то і ABS є.

Значить, щоб підвищити прохідність автомобіля і ходом, з пробуксовкою проскочити складну ділянка шляху, треба тимчасово дезактивувати АБС. Це можна зробити декількома способами:

• Вийняти запобіжник. Для цього потрібно знайти в блоці запобіжників відповідний елемент і вийняти його. У комбінації приладів з'явиться лампочка несправності системи, але ESP нам більше не заважатиме.

• Від'єднати роз'єм одного, будь-якого датчика АБС на колесі. Система також повністю відключиться. Тільки потрібно захистити роз'єм від бруду і вологи.

• Зняти роз'єм з центрального блоку АБС. Ефект той же. І не забудьте, як і в попередньому варіанті, захистити контакти від потрапляння на них бруду.

   Похожие материалы (по тегу)


Comments
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

Вход

Запомнить меня